Terasz

A lakáson kívüli terület, legyen az erkély, terasz, vagy kert egy szuper lehetőség a szabadban való időtöltésre, pihenésre, feltöltődésre. Ez az a hely, ahol otthon élvezhetjük a friss levegőt és a kilátást, miközben kényelmesen elhelyezkedünk pár lépésre a konyhától, nappalitól, hálószobától. Ez a tér számos lehetőséget kínál a lakberendezés és dekoráció terén, nem szabad már a tervezéskor sem elhanyagolni. A kültér lakberendezése az otthonunk kiterjesztése a szabadba, és lehetőséget ad arra, hogy megteremtsük a kívánt hangulatot és stílust az otthonunk külső területein is. A kültér lakberendezése során figyelembe kell venni az időjárási viszonyokat, a terület méretét és elrendezését, valamint az otthonunk általános stílusát.

Nem számít a méret, egy egészen pici erkélyen is lehet stílusos és jól működő teret létrehozni, ahol egy pohár borral és egy jó könyvvel kipihenhetjük a mindennapok fáradalmait. 

A kültéri területek berendezése során is fontos szempont a kényelem és a funkcionalitás. Kényelmes ülőalkalmatosságok, mint például kerti bútorok, fotelek vagy napozóágyak lehetővé teszik, hogy kényelmesen pihenjünk és élvezzük a szabadban töltött időt. Étkezőasztalok és szettek pedig elengedhetetlenül fontosak egy nyár esti kertipartihoz a barátokkal, vagy családdal.  Ezek az étkezőhelyek és grillezők teszik lehetővé a szabadtéri étkezéseket és baráti összejöveteleket. Asztalok, székek vagy padok segítségével kialakíthatjuk az ideális teret a szabadtéri rendezvények és beszélgetések számára. 

Az ülőalkalmatosságok, mint például kerti bútorok, kanapék, székek vagy hintaágyak, alapvetőek a kültéri kényelemhez. Ezeket érdemes olyan anyagokból választani, amelyek ellenállnak az szélsőséges időjárási viszonyoknak, például hónak, esőnek és persze napfénynek is. Meglepő, de ma már számos lehetőségünk van a kerti környezetben is kényelmes kültéri textileket használni, úgy mint kültéri szőnyegek és párnák, vagy akár plédek formájában. 

A növények és zöld területek úgy általában rendkívül fontos szerepet játszhatnak az erkély, vagy kert dekorációjában. Virágágyások, füves területek, cserjék és fák lehetnek részei a kertüknek, amelyek  természetes szépséget, bujaságot és kellemes harmóniát hoznak otthonukba. Kertészeti tervezéssel és helyes növényválasztással létrehozhatunk különleges és szemet gyönyörködtető tereket a kertünkben, tervezéskor érdemes erre már jó előre gondolni.  

A világítás persze itt is elengedhetetlenül fontos, alkalmazhatunk mennyezeti világítást, mint általános fényforrást, spotlámpát, falilámpát, de semmiképp ne feledkezzünk meg a hangulatvilágításól sem, fényfüzérek és lámpások formájában, melyekkel könnyen meghitt légkört teremthetünk esténként.

Kültéri terület tervezésekor az egyik központi elem a napernyő, vagy pergola, melyek ma már számos formában és designban könnyedén be tudjuk szerezni kertünkbe.

Minimál stílusú terasz szürke színben

Minimalista terasz szürke színekkel, kellemes hatású kültéri textilekkel és modern kiegészítőkkel. Letisztult, elegáns és kényelmes környezet.

Teraszberendezés színes szőnyeggel krém színekkel

Vibráló terasz színes szőnyeggel, krém színű kiegészítőkkel és natúr elemekkel. Élvezetes környezet a kikapcsolódáshoz és a szabadtéri élményekhez.

Veranda berendezés modern és elegáns stílusban

Időjárásálló, ergonomikus és klasszikus székek modern juta szőnyeggel egy izgalmas teraszon.

Medenceparti kert berendezés modern bézs-fekete színekben

Medencés kert lakberendezés: kényelmes ülőhelyek, stílusos napozóágyak és hangulatos kerti bútorok.