Étkező

Az étkező egy olyan helyiség vagy terület a házban, ahol a családtagok együtt étkezhetnek és közösen tölthetnek időt. Ez az a hely, ahol a család és a barátok is összegyűlnek, hogy megosszák az étkezés örömét, hogy beszélgessenek, vagy akár együtt ünnepeljenek. Az étkező tervezése és berendezése lehetővé teszi a kényelmes és kellemes étkezési élményt, valamint a közvetlen és barátságos légkört.

Az étkezőben a funkcionalitásnak és az esztétikának összhangban kell lennie. A megfelelő méretű és kényelmes étkezőasztal és székek biztosítják a kényelmes ülőhelyeket, az anyagok és bútorok kiválasztása  fontos szempontok, hiszen az étkezőbútoroknak tartósnak és könnyen tisztíthatónak kell lenniük, ugyanakkor kellően kényelmesnek, ahhoz, hogy az órákig tartó beszélgetések alatt is kellemes legyen az időtöltés.

A megfelelő megvilágítás szintén fontos szerepet játszik az étkező tervezésében. Egy hangulatos és megfelelően világított környezet segít létrehozni a kívánt hangulatot. Az étkező teret ad arra, hogy további dekorációkkal kedvesebbé és meghittebbé varázsoljuk ezt a teret, mint például asztali díszekkel, terítőkkel, textil szalvétákkal, egyéb dekoratív tárgyakkal és esetleg egy hangsúlyosabb faliképpel vagy tükörrel, hogy egyedi és személyes hangulatot adjanak az étkezőnek.

Modern étkező fekete elemekkel

Modern étkező fekete elemekkel és enyhe klasszikus beütéssel. Fekete üveges tálalószekrény, fa étkezőasztal, vintage tapéta és fekete szegélyléc.

Modern klasszikus étkező berendezés

Modern klasszikus étkező bézs tapétával, vintage szőnyeggel és arany lámpatestekkel.